Archívy Květen 2018

Elektrická sekačka z Lidlu

Není tráva jako tráva, to zjistí každý zahrádkář, jakmile svou zahradu rozdělí na různé plochy a všude pěstuje jiné rostliny nebo stromy. Jinak se seká tráva kolem záhonů, jinak vedle kamenné bylinkové spirály a úplně jinak u plotů z pletiva. A tak jsme i my k původním dvěma sekačkám, malé a ještě menší, postupně dokupovali další sekačky, aby sekání trávy bylo efektivní. Posledním přírůstkem v naší flotile sekaček je sekačka elektrická se sběrným košem. Jak se s ní udržuje trávník?

Více..

Starý mulč neodstraňujeme

Stále více lidí se přiklání k přírodnímu a jednoduššímu pěstování. Některé k tomu přivádí snaha dělat věci lépe a jednodušše, u někoho je to spíše postupná ztráta fyzických sil věkem. V každém případě se mulčování senem a slámou začíná zabydlovat na záhonech českých zahrádkářů. Postupně objevují výhody takového pěstování zeleniny, ale i révy či péče o ovocné stromy. Ale zároveň s působením na neprobádaném poli permakultury se vynořují nové otázky, na které očekávají od nás, kteří jsme je inspirovali, odpovědi. Jako například: kdy ze záhonů odstranit mulč, který jsme tam nechali na podzim.

Více..

Ve stavebninách seženete také kvalitní fasádní barvy

Nic neprospěje fasádě domů jako čerstvá výmalba. Pokud jste se rozhodli, že v dohledné době vrátíte svému bydlení původní krásu, bude se vám hodit následující tip. Jestlipak víte, že si můžete nechat namíchat barvy ve specializovaných stavebninách? Nepřestávejte číst a dozvíte se, v čem spočívají hlavní výhody takového řešení.
 

Více..

Zařizujete nový interiér bydlení? S kým spolupracovat?

Omrzel vás už váš současný nábytek a chcete jej vyměnit za nový? Čeká vás stěhování do nového bydlení a chcete si vše vybavit přesně podle vašich představ? S kompletní změnou interiéru většinou nemusí být nutně spojeny žádné složité stavební úpravy. Většinou stačí nově navržený nábytek a koncept místností. A v takových případech se vyplatí spolupracovat se zkušenými truhláři. Co od toho čekat?

Více..