Archívy Srpen 2021

Proč mít terasu

Pokud vlastníte rodinný dům, ale bez terasy, pak se dopouštíte jedné z největších chyb vůbec. Rodinný dům bez terasy je podobné, jako koupit luxusní vozidlo a následně s ním nejezdit. K čemu vám následně je potenciál rodinného domu, jestliže si nevybudujete vlastní terasu? Říkáte si, že terasu nevyužijete? Vlastně ani pořádně nevíte, k čemu by vám byla? Věřte nám, že terasa je ideálním místem, jež ocení každý majitel rodinného domu. Musíte jen přijít na to, proč si vlastně terasu postavit. V následujících odstavcích vám dáme hned několik tipů, pomocí kterých změníte názor.

Více..

Víte, jak založit venkovskou zahradu?

Poslední dobou se těší stále větší oblibě tzv. venkovský styl zahrady, jde o dokonalé souznění s přírodou, kdy je propojena směsice nejrůznějších bylin, květin, zeleniny a ovocných stromů a keřů. Není to tak jednoduché, založit takovou zahradu vyžaduje jednak pečlivou přípravu, jednak alespoň základní znalost nároků, velikosti a způsobu pěstování jednotlivých druhů. Je třeba také zohlednit několik základních aspektů – klimatických, terénních, stylistických a ekologických. Venkovská zahrada je návrat k zahradám našich předků, kteří dovedli velmi citlivě propojit krásu s užitkem, respektovali přírodu a docházelo k dokonalé symbióze, jež přinášela radost a užitek nejen majitelům, ale také různým druhům živočichů.

Více..

Riziková místa a věci pro bakterie v domě

V interiéru svého domova zkrátka musíte počítat s bakteriemi, které se usazují prakticky všude. Prozradíme vám, jaká místa patří k těm nejhorším vůbec. Pokud si myslíte, že největší množství bakterií je na záchodě, pak jste na omylu. Budete překvapení, kde všude se bakterie nachází. Následně bude záležet na vás, jak se k dané věci postavíte. Je dobré se při úklidu věnovat všem věcem, jež uvedeme v odstavcích níže. Bakteriím se totiž dost často daří právě na místech, kde bychom to vůbec netušili. Jaká místa jsou v seznamu na horních pozicích?

Více..