Archívy Září 2021

Jak pečovat o zahradní nábytek a jak jej zazimovat

Zahradní nábytek má dnes prakticky každý majitel rodinného domu. Často si jej pořizují i lidé, kteří jen vlastní zahradu, na kterou jezdí převážně během letního období. Pokud nevíte, jak o něho během roku pečovat, pak jste tady správně. Kromě toho vám také poradíme, jak správně zahradní nábytek zazimovat. I to je velice důležité, chcete-li, aby byl vámi zakoupený zahradní nábytek na příští sezónu plně připraven. Jedině tak prodloužíte celkovou dobu životnosti a váš zahradní nábytek tady bude s vámi i další léta.

Více..

Co nesmí na zahradě chybět

Pokud jste si nově pořidili rodinný dům se zahradou a nemáte prakticky žádné zkušenosti s tímto typem bydlení, pak je dobré vědět, jak by měla vypadat zahrada a co na ní nesmí v žádném případě chybět. Jestliže toužíte po tom, aby byla vaše zahrada označována za skutečnou zahradu, zaměřte se na nejmenší detaily, jež vám s tímto bodem pomohou. Rozhodně nenechávejte krásný prostor bez povšimnutí. Zahrada tvoří domov podobně, jako samotný interiér rodinného domu. Svým způsobem je to vaše vizitka, kterou si budujete. Začněte u zahrady a pokuste se ji zkrášlit.

Více..

Jak se zbavit mravenců

Zajímá vás, jak se zbavit mravenců v rodinném domě nebo ze zahrady? Pokud i vy bojujete s tímto problémem, je každá vteřina drahá. Jak se říká, už včera bylo pozdě. Je potřeba se začít zbavovat mravenců okamžitě. Jedině tak bude proces stoprocentní a vy si tak následně budete moct oddechnout. Zbavit se mravenců můžete několika způsoby. Poradíme vám, jaké patří mezi ty vůbec nejúspěšnější. Uvidíte, že během pár dnů máte po problémech. Rozhodně nesmíte proces vzdát po úspěšném dokončení. Pro prevenci je dobré s procesem i nadále pokračovat.

Více..

Budujeme zahradu ve svahovitém terénu

Ne každý dům se zahradou je postaven na rovině, některé domy jsou v terénu postaveny tak, že je třeba vybudovat zahradu ve svahu, někdy je to kombinace obojího. Vytvoření zahrady ve svahovitém terénu je poněkud obtížnější než na rovině, je třeba zohlednit spoustu aspektů, ale pokud je svah vhodně osázen, výsledný efekt je úchvatný. Velmi záleží na tom, jestli se terén svažuje postupně nebo je prudký, v druhém případě je třeba zpevnění  vysazením listnatých nebo jehličnatých keřů. Také je důležité při vytváření a vysazování vzít v potaz ten fakt, na kterou světovou stranu je zahrada situována, ideální je na jih, slunné stanoviště rostlinám vyhovuje.

Více..