Archívy Únor 2018

Jak udržet mulč pod stromečkem

Pro dobrý růst ovocných stromů je třeba udržovat půdu pod nimi kyprou, aby mohla dýchat. Proto klasičtí zahrádkáři doporučují trávu kolem stromů sekat a nejlepší je prý stromky okopávat. No já jsem jiného názoru. Kyprost půdy pod stromem zajistí i mulčování. Nemyslím si totiž, že je třeba za každou cenu vynaložit velkou námahu, abych neměl pocit, že jsem líný a nic pro zahradu a bohatou úrodu nedělám. Naopak, pokud jí dopřeji co nejpřirozenější podmínky, tehdy jsem udělal maximum pro zdravé a chutné plody i pro stromky.

Více..

Jak na levnou hypotéku

Kdo uvažuje o koupi pozemku nebo hotového domu, nemůže dnes přemýšlet tak, že si nejdříve na své bydlení našetří a pak si ho koupí. Protože než by v podnájmu našetřil, byl by dávno v důchodu a dům už nepotřeboval. Vlastní úspory se při pořizování nemovitostí hodí, ale nejvýhodnější je kupovat dům na hypotéku.
 

 

Více..

Jak si vybrat správné osvětlení do ložnice

Osvětlení místnosti – to je složitý a kreativní úkol. Obrovský výběr výrobků pro osvětlení různých stylů je zarážející a umožňuje uplatnit maximální fantazii. No třeba je vzít v úvahu několik pravidel, které vám pomohou vybrat nejvhodnější stupeň osvětlení v místnosti, k vytvoření útulného a pohodlného života.

Více..

Levné povlečení

Zařizování nového bydlení má několik fází a priorit. Nejprve je to samotná střecha nad hlavou, poté kvalitní a funkční nábytek a na závěr zařízení domu a doplňky. Když už je vše hotovo, je čas na odpočinek. Dobrý spánek však není jen otázkou dobré postele, ale i kvalitních lůžkovin. Povlečení je to, co je v přímém kontaktu s vaším tělem.

Více..

Oblíbený lunární kalendář

Umělé zavlažování, umělé štěrkové pole namísto trávy, umělá hnojiva, umělé vyvazování ovocných stromů na vedení, a nakonec umělá zelenina. To rozhodně není náš přístup ani náš cíl v zahradě. Pěstujeme přírodním způsobem, snažíme se přírodu neznásilňovat, spíše udržovat rovnováhu a využívat přirozené postupy a principy. A v tom nám už léta pomáhá lunární kalendář. Často dostáváme otázku, který je náš oblíbený.

Více..