Archívy Prosinec 2016

Pěstujeme kustovnici

Kustovnice čínská, někdo ji zná pod názvem goji, si začíná nacházet oblibu jako všelék u stále většího počtu lidí. Zároveň je to i vynikající doplněk stravy. Obsahuje totiž celou řadu prospěšných látek – betakaroten, vitamíny C a B a řadu stopových prvků (zinek, železo, vápník).

Více..

Inspirace pro zařízení domu

Chystáte se zařídit právě koupený nebo nově rekonstruovaný rodinný dům? Pak jistě víte, že položit nové podlahy a vymalovat je jen základ nového bydlení. Poté vás ještě čeká nákup nového nábytku a bytových doplňků i dalších zařizovacích předmětů. Poradíme vám, na co se zaměřit a jak udělat váš dům ještě útulnější.

Více..

Knihy o permakultuře a ekozahradách

Vlastnictví zahrady pro mnoho lidí je synonymem neustálé práce a námahy, ba až dřiny na „rodné hroudě“. V potu tváře pěstují nejen ovocné stromy a zeleninu, ale i základní potraviny, jako brambory či obilí. Pokud jste pravidelným čtenářem tohoto webu, tak víte, že už dlouhá léta používáme postupy, které odbourávají zbytečnou dřinu aniž že by to mělo vliv na úrodu. Základním principem pěstování v přírodní zahradě je poznání procesů v přírodě a jejich využití ve svůj prospěch. Abychom věděli vše správně pochopit, přečetli jsme několik opravdu inspirujících knih o permakultuře a přírodním pěstování v malých i velkých zahradách. Zde je jejich přehled.

Více..

Vybíráme zrcadlo

Zrcadlo je součást každé domácnosti. Pokud zvažujeme nákup nového, měli bychom si nejprve uvědomit několik důležitých „maličkostí“. Zrcadlo by mělo korespondovat s místností a to nejen esteticky, ale i funkčně.

Více..

Luxusní povlečení pro náročné

 

Pokud si rádi potrpíte na kvalitní spaní, rozhodně byste měli znát českou značku, která se zabývá výrobou luxusního povlečení. Řeč je o kreativní společnosti Stella Ateliers, jejíž produkty jsou pro zákazníky, kteří přesně vědí, co chtějí. Řeč je pochopitelně o kvalitě.

 

Více..