Archívy Listopad 2016

Usnadněte ptáčkům zimu

V zimním období jsou u nás podmínky, které komplikují přežití stálých ptačích druhů – nízké teploty mají vyšší nároky na termoregulaci, sněhová pokrývka a zmrzlá půda komplikují získávání potravy, krátký den zmenšuje časové intervaly pro shánění.

Více..

I vánoční výzdoba bytu se řídí módními trendy

Řídíte se módními trendy nebo preferujete osvědčenou klasiku? Letošní Vánoce se ponesou v bílých a měděných tónech, prim budou hrát přírodní materiály nebo netradiční pastelové odstíny skleněných ozdob. Vánoční výzdoba bytu v pastelových barvách je stylová a ozvláštní každý interiér. Spolu s barvou máty, tyrkysové a modré v této sezoně se objeví nevinná jemně růžová barva: baňky v pastelových barvách vytvoří mladistvý ráz, věnce a svíčky v pastelových tónech dodají svátečnímu stolu příjemnou svěžest. Velmi efektní je kombinace barev černá a bílá – dramatické a vzrušující, umocní kouzlo a tajemství Vánoc. Umělý vánoční strom v černé barvě, zdobený malým množstvím různobarevných kuliček je impozantní. Vánoční osvětlení se preferuje v úsporném LED řešení.

Více..

Rozmnožit lísku není žádná věda

Když jsme během zimy a začátkem roku plánovali, jak budeme stěhovat stromy a keře z malé zahrádky do nové zahrady, bylo nám jasné, že některé dřeviny se přestěhovat nedají. Na druhou stranu například při hrozně jsme při zimním střihu z oblíbených odrůd zasadili větvičky a očekávali jejich zakořenění. Veškerou tuto práci si vzala na starosti přítelkyně. A tak jak si namnožila révu, pustila se i do množení lísky, aby i v nové zahradě jsme si mohli pochutnávat na skvělých oříšcích.

Více..

Zahradní udírna

Uzení masa je jednou z nejstarších úprav masa, jakou lidstvo zná. V našich podmínkách možná úplně nejstarší. Stačilo totiž udělat hák v komíně, a protože se topilo jen dřevem, vlastně se mohlo udit bez udírny. Později se začaly udit síry a výjimečně i jiné potraviny.

Více..

Bez polštáře není spánek spánkem

Základním vybavením postele je vedle peřiny, prostěradla i polštář. Předměty s tímto názvem najdeme i jinde, a to i přenesením slova významu. třeba jako podložka při klečení, podsedák, ale také v ekonomii jako určitá záložní peněžní suma, někdo je má někdo pod očima po rušné noci a můžeme pokračovat. Ale my se budeme bavit o polštářích jako součástí postele.

Více..

Stolní fotbal – zábavný doplněk do každé domácnosti, úřadu nebo restaurace

Pokud se rozhodnete pro nákup fotbálku, budete překvapení, kolik existuje různých druhů. Vybrat stolní fotbal může být obtížné s tolika dostupnými variacemi. Chystáte si pořídit stolní fotbal pro své zaměstnance, hosty nebo školáky? Případně se chystáte umístit jej v domácím prostředí? Odpověď na tuto otázku pomůže zúžit pole možností pro vás, takže si můžete vybrat ten nejlepší stolní fotbal. Stolní fotbal pro komerční využití bývají těžší a robustnější, a obecně i dražší. Některé komerční fotbálkové stoly jsou také na mince. Home stolní fotbal je o něco méně robustní, ideální pro domácí a rodinné použití. Trh je nabízí v mnoha různých provedeních, aby vyhovovaly vašemu vkusu, a některé dokonce fungují jako nábytek, jako je například stůl.

Více..